Saturday, March 2, 2013

TAX STRUCTURE IN INDIA


1) What are you doing? 
Ans. : Business 
Tax :PAY PROFESSIONAL TAX!

2) What are you doing in Business? 
Ans. : Selling the Goods.
Tax :
PAY SALES TAX!!

3) From where are you getting Goods? 
Ans. : From other State/Abroad 
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) What are you getting in Selling Goods? 
Ans. : Profit
Tax : PAY INCOME TAX!

5) How do you distribute profit ? 
Ans : By way of dividend 
Tax : Pay dividend distribution Tax

5) Where you Manufacturing the Goods? 
Ans. : Factory
Tax : PAY EXCISE DUTY!

6) Do you have Office / Warehouse/ Factory?
Ans. : Yes 
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

7) Do you have Staff? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!

8) Doing business in Millions? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY TURNOVER TAX! 
Ans : No
Tax : Then pay Minimum Alternate Tax

9) r u taking out over 25,000 Cash from Bank? 
Ans. : Yes, for Salary. 
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

10) Where r u taking your client for Lunch & Dinner? 
Ans. : Hotel 
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

11) Are you going Out of Station for Business? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

12) Have you taken or given any Service/s?
Ans. : Yes 
Tax : PAY SERVICE TAX!

13) How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday
Tax : PAY GIFT TAX!

14) Do you have any Wealth? 
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!

15) To reduce Tension, for entertainment, where are you going? 
Ans. : Cinema or Resort
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

16) Have you purchased House? 
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

17) How you Travel?
Ans. : Bus/Train
Tax : PAY SURCHARGE!

18) Any Additional Tax? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

19) Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

20) INDIAN :: CAN I DIE NOW ?? 
Ans :: Wait we Are About to launch the Funeral tax!!