TAX STRUCTURE IN INDIA


1) What are you doing? 
Ans. : Business 
Tax :PAY PROFESSIONAL TAX!

2) What are you doing in Business? 
Ans. : Selling the Goods.
Tax :
PAY SALES TAX!!

3) From where are you getting Goods? 
Ans. : From other State/Abroad 
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) What are you getting in Selling Goods? 
Ans. : Profit
Tax : PAY INCOME TAX!

5) How do you distribute profit ? 
Ans : By way of dividend 
Tax : Pay dividend distribution Tax

5) Where you Manufacturing the Goods? 
Ans. : Factory
Tax : PAY EXCISE DUTY!

6) Do you have Office / Warehouse/ Factory?
Ans. : Yes 
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

7) Do you have Staff? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!

8) Doing business in Millions? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY TURNOVER TAX! 
Ans : No
Tax : Then pay Minimum Alternate Tax

9) r u taking out over 25,000 Cash from Bank? 
Ans. : Yes, for Salary. 
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

10) Where r u taking your client for Lunch & Dinner? 
Ans. : Hotel 
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

11) Are you going Out of Station for Business? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

12) Have you taken or given any Service/s?
Ans. : Yes 
Tax : PAY SERVICE TAX!

13) How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday
Tax : PAY GIFT TAX!

14) Do you have any Wealth? 
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!

15) To reduce Tension, for entertainment, where are you going? 
Ans. : Cinema or Resort
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

16) Have you purchased House? 
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

17) How you Travel?
Ans. : Bus/Train
Tax : PAY SURCHARGE!

18) Any Additional Tax? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

19) Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

20) INDIAN :: CAN I DIE NOW ?? 
Ans :: Wait we Are About to launch the Funeral tax!!

Comments

Popular posts from this blog

We both left home at 18

List of Holidays which can be combined to long weekends in 2019