Thursday, October 31, 2013

What is Diwali for people working in IT?

 What is Diwali for people working in IT? 

Booking ticket to go to native,


What is Diwali for people working in IT?



Entering your native like this,


What is Diwali for people working in IT?

And the Celebration begins….. 
Starting like this 


What is Diwali for people working in IT?


What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?


Then eating like this

What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?


What is Diwali for people working in IT?



Watching all TV programs like this,
What is Diwali for people working in IT?


And then, no word is needed

What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?



Finally returning back from native like this…

What is Diwali for people working in IT?



Then Returning office like this

What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?

What is Diwali for people working in IT?




Enjoy your Diwali happily and safely…. 
Have a fun filled Diwali frnds……… JJ

Saturday, March 2, 2013

TAX STRUCTURE IN INDIA


1) What are you doing? 
Ans. : Business 
Tax :PAY PROFESSIONAL TAX!

2) What are you doing in Business? 
Ans. : Selling the Goods.
Tax :
PAY SALES TAX!!

3) From where are you getting Goods? 
Ans. : From other State/Abroad 
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) What are you getting in Selling Goods? 
Ans. : Profit
Tax : PAY INCOME TAX!

5) How do you distribute profit ? 
Ans : By way of dividend 
Tax : Pay dividend distribution Tax

5) Where you Manufacturing the Goods? 
Ans. : Factory
Tax : PAY EXCISE DUTY!

6) Do you have Office / Warehouse/ Factory?
Ans. : Yes 
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

7) Do you have Staff? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!

8) Doing business in Millions? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY TURNOVER TAX! 
Ans : No
Tax : Then pay Minimum Alternate Tax

9) r u taking out over 25,000 Cash from Bank? 
Ans. : Yes, for Salary. 
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

10) Where r u taking your client for Lunch & Dinner? 
Ans. : Hotel 
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

11) Are you going Out of Station for Business? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

12) Have you taken or given any Service/s?
Ans. : Yes 
Tax : PAY SERVICE TAX!

13) How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday
Tax : PAY GIFT TAX!

14) Do you have any Wealth? 
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!

15) To reduce Tension, for entertainment, where are you going? 
Ans. : Cinema or Resort
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

16) Have you purchased House? 
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

17) How you Travel?
Ans. : Bus/Train
Tax : PAY SURCHARGE!

18) Any Additional Tax? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

19) Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

20) INDIAN :: CAN I DIE NOW ?? 
Ans :: Wait we Are About to launch the Funeral tax!!

Tuesday, February 12, 2013

Prayer for New Financial year.. 2013/14

Daily Prayer:
O God,
Give us strength,
& Capacity to Pay
Income Tax,
VAT, CST,
Service Tax,
Excise Duty,
TDS,
ESI, LBT,
Prop. Tax,
Stamp Duty,
CGT, Water Tax,
Prof. tax,
Road tax,
Edu. Cess.,
Congestion Levy,
& many more….
Beside Don’t Forget Hafta(Protection money)
Bribes, Donations,
Chanda, Beggars etc…
If we have some time and
Money left after that …
We will do some Business..
Cheers to Booming Indian Economy!!!
Happy New Financial year.. 2013/14 J


Tuesday, January 15, 2013

Skills that are dying out Now – A – Days


Yes, Here am talking about the Skill’s that are dying out today because of technologies.

Here are the few ones and reason for dying:
1) Using dictionary: Yes, using dictionary is dying now a days for searching a word. Google replaced searching for accurate word or some online or offline integrated dictionaries for laptop or mobile with easy to get meaning option is cause for death for searching dictionaries.
2) Using Reference Book: Now- a –days “Wikipedia” becomes the best reference book for all you need. And if something you didn’t find out go for Google search. Uses of Wikipedia and Google search have taken over the need to look at proper reference book or dictionary.
3) Mental Arithmetic ability: Uses of calculator, mobile or computer screen took place for all our daily need for doing some arithmetic. The ability to do mental arithmetic has suffered as people can readily use a calculator on their phone or computer screen.
4) Reading Map: Searching ability on Map for direction, route or someplace died due to Google Maps and other same kind of websites and software’s.
5) Thank You card: Writing a thank you card had died out due to invention of mail, SMS. It’s just killing off traditional etiquette due to spread of technologies.
Skills are Dying
These are the few example of skill which dying of due to many reasons.
Some are good, some are bad. But Skills are skills which help brain to grow.
Due to spread of technologies, we become dependent on same. we are losing our ability to search, to compute. Am not against the technologies, but just want to mention which are the skills that are dying today because of technologies.
If you know some, then mention same in comments.
Do write me back with your lovely comments J